Leverantörer

PrestaShop

Nyhetsbrev

Pololu USB AVR Programmerare Visa full storlek

Pololu USB AVR Programmerare

Liten och smidig programmerare för AVR mikroprocessorer, t.ex. 3PI eller Orangutan serien med några extra finesser.

Mer detaljer

USB-02

199,00 kr inkl. moms

Pololu USB AVR programmeraren är en extremt kompakt, kostnadseffektiv in-system-programmer (ISP) för Atmels AVR mikroprocessorer. Den är därför lämplig för t.ex. 3PI och Orangutan serien. USB AVR programmeraren ansluts till din datorn genom en USB kabel som ingår och kommunicerar med  programmeringsmjukvaran, t.ex. AVR Studio eller AVRDUDE genom en virtual COM port. Programmeraren använder sig av STK500/AVRISPV2 protokollet. Målsystemet ansluts med 6-pinnars ISP programmeringskabel.

Programmeraren borde fungera på alla AVR som kan programmeras med en AVR ISP men har inte testats på alla varianter. Programmeraren kan uppdateras för att stödja framtida kretsar. Den supporterar inte i dagsläget Atmels XMega-serie.

Programmeraren matas via 5 V matningen från USB och är tänkt för målsystem som matas med runt 5 V. Observera att programmeraren inte kan spänningsförsörja målsystemet.

Programmeraren har testats under Windows XP, Windows Vista, Windows 7 samt Linux. Den fungerar inte under MacOS.

Bonus 1: TTL kompatibel serieport

Programmeraren installerar två virtuala COM portar: en för att kommunicera med programmeringsmjukvaran och en för generisk USB-till-seriell adapter.

Detta betyder att du enkelt kan byta mellan programmera en AVR och debugga den med en serieport utan att behöva öppna/stänga din terminal. Förutom RX och TX signalerna finns det två signaler, A och B, som kan fungera som handskakning signaler. Ett PC program gör det möjligt att ställa in enheten.

Bonus 2: SLO-skop

Denna enhet kan också fungera som en två-kanals, mycket begränsat oscilloskop genom att använda pinnarna A och B som analoga insignaler och Pololus SLO-skop applikation för Windows. SLO-skopet kan mäta spänningar mellan 0 och drygt 5 V och stöder två hastigheter: 10 kHz med 2 st 8-bitars ingångar eller 20 kHz med en 7-bitars ingång. Naturligtvis är inte SLO-skop tänkt som en ersättare till ett riktigt oscilloskop men kan ibland underlätta felsökning.

En 30 cm 6 pinnars ISP kabel samt 1.8 USB A till USB Mini ingår. Mjukvara och drivrutiner laddas ner från Internet.