Leverantörer

PrestaShop

Nyhetsbrev

ACS714 Strömsensor +/-30A Visa full storlek

ACS714 Strömsensor +/-30A

Strömsensor som mäter strömmar mellan -30 och 30 A

Mer detaljer

POL-1187

79,00 kr inkl. moms

Denna strömsensor är ett breakout kort för Allegro’s ACS714LLCTR-30A-T Halleffekt-baserad linjär strömsensor, vi rekommenderar därför noggrann läsning av ACS714 databladet (661k pdf) innan du använder produkten. Givaren arbetar med 5 V och har en uteffektskänslighet på 66 mV / A.

I följande lista beskrivs några av sensorns viktigaste egenskaper:

  • Designad för dubbelriktad ingångsström -30 till 30 A och den robusta IC kan överleva upp till fem gånger överströmkravet.
  • Det inre motståndet ligger runt 1,2 mW och banorna på PCB:et är gjort av 2-oz koppar vilket innebär att kortet påverkar den totala strömförbrukningen ytterst lite.
  • Eftersom en halleffektsensor används för att mäta strömmen isoleras elektroniken som läser av sensorn effektivt från strömmen som mäts
  • 80 kHz bandbredd som valfritt kan minskas genom att en kondensator löds fast i hålen som är märkta med "filter".
  • Hög noggrannhet och tillförlitlighet: typisk totalt fel på 1,5% vid rumstemperatur (med kalibrering), en extremt stabil produktion offsetspänning, och nästan noll magnetisk hysteres.
  • Stort temperaturområde på -40 ° C - 150 ° C.

Elektriska anslutningar

Sensorn kräver en matningsspänning på 4,5 - 5,5 V som ska kopplas in på ingångarna märkta med Vcc och GND. Sensorns utgång ger en analog spänning som är linjärt proportionell mot den uppmätta strömmen. Utspänningen ligger centrerad runt 2.5 V och ändras med 66 mV per ampere. Positiv ström ökar utspänningen och negativ minskar den.

Montering

Styrelsen har två monteringshål på logik-sidan av kortet. Avstånden mellan fästhålen är 0,5 " och är utformade för # 2 skruvar.

Filtrering

IC:n har ett intern filtermotstånd på 1,7 kOhm och kortet har en 1 nF kondensator monterad vilket ger en låg-pass RC-filter med en 90 kHz cutoff. Denna frekvens kan ändras genom att en kondensator löds fast på kortet vid pinnarna märkta med ”filter”.