Leverantörer

PrestaShop

Nyhetsbrev

Baby Orangutan B-328 Visa full storlek

Baby Orangutan B-328

Ett komplett men minimalt styrsystem baserat på mega328 och en integrerad motordrivare för två DC motorer.

Mer detaljer

POL-1220

Varning: Fåtal varor kvar på lager!

199,00 kr inkl. moms

Baby Orangutan är ett komplett styrsystem för små robotar. Den är till och med mindre än originalet Orangutan robot styrsystem. Genom att ta bort de större komponenter som t.ex. LCD och knappar har storleken reducerats yttterligare till endast 30 x 18 mm dual in-line pin (DIP). Till skillnad mot flera andra mikrokontrollerkort i samma storlek har Baby Orangutan en integrerad motordrivare för direktstyrning av 2 olika DC motorer direkt på kortet. Två indikerings-LED:ar och en trimpotentiometer utgör resten av hårdvaran för Baby Orangutan.

Genom att inte behöva montera de större komponenterna har också tillverkningsprocessen kunnat optimeras och vi kan därför erbjuda Baby Orangutan till ett mycket förmånligt pris.

Eftersom Baby Orangutan är baserad på Atmel’s högpresterande AVR mikroprocessorer kan Orangutan erbjuda betydligt högre prestanda än många andra liknande styrsystem. Dessutom ger AVR processorn fördelen att mycket fri mjukvara är tillgänglig som till exempel Atmel AVR Studio IDE och WinAVR C/C+ kompilator samt billiga programmerare t.ex. Orangutan USB programmerare. Allt detta gör Baby Orangutan till ett mycket prisvärt system!

För de som inte är intresserade av robotar är Baby Orangutan en perfekt introduktion till AVR mikroprocessorer tack vare dess storlek och pris. Allt du behöver är en billig programmerare samt en spänningskälla och du är klar för börja utforska AVR världen. Du sparar dessutom plats till din egen krets på kopplingsdäcket eftersom t.ex. spänningsregulator och resonator är integrerade på kortet.

Baby Orangutan finns med antingen ATmega48 eller ATmega328 AVR mikoprocessor. Skillnaden mellan mega48 and mega328 utgörs enbart av minnesstorleken, boot loader support och avbrottsvektorns storlek.

Jämförelse mellan mega48 och mega328 

 

mega48 

mega328

Flash

4K Bytes

32K Bytes

EEPROM

256 Bytes

1024 Bytes

RAM

512 Bytes

2048 Bytes

Interrupt Vektor Storlek

1 instruktion word/vektor

2 instruktioner words/vektor

Boot Loader Sektion

Ingen

256, 512, 1024 eller 2048 words

 

Baby Orangutan är designad för en spänning mellan 5 och 13.5 V vilket gör den användbar för mindre DC motorer och 5- till 8-cellers NiCD eller NiMH batteripack. Motordrivaren klarar upp 1 A per kanal, begränsade främst p.g.a värmeutveckling. 

 

Egenskaper:

  • Processor: Atmel AVR Mega328 (32Kb flash, 2 Kb RAM)
  • Storlek: 30 x 18 mm
  • Vikt: 5 gram 
  • Spänning: 5 - 13.5 V (max 15 V)
  • Integerad motordrivare för två DC motorer
  • Maxlast för motordrivare: 1 A / motor  (peak 3 A)
  • 18 st I/O, 16 st kan användas som digitala och 8 st som analoga
  • 1 programmerbar LED
  • Potentiometer kopplat till ADC7

Dokumentation:

Stiftlister för ISP kontakten och in/utgångarna ingår i priset men är inte monterade. Inte heller ingår någon programmare utan den köps separat.