Leverantörer

PrestaShop

Nyhetsbrev

Orangutan LV-168 Visa full storlek

Orangutan LV-168

Ett komplett styrsystem baserat på mega168, step-up regulator och två integerade motordrivare.

Mer detaljer

BOC-06

Varning: Fåtal varor kvar på lager!

540,00 kr inkl. moms

Orangutan LV-168 är fjärde generationen i Orangutan-familjen och är en komplett lösning för små robotar, spänningsmatade av två eller tre NiMH celler (eller liknande batterityper). Storleken är endast 55 x 28 mm men trots den minimala storleken får det plats med en kraftfull Atmel Atmega168 AVR, två motordrivare som var och en kan driva 2 A kontinuerligt, en 8x2 LCD som kan tas bort, en summer, tre tryckknappar och 2 lysdioder. 8 generella I/O varav upp till 6 kan användas direkt som analoga ingångar ger dig stora möjligheter att ansluta olika typer av sensorer eller att expandera systemet. 

LV-168 använder en step-up spänningsregulator som genererar 5 V även från en lägre spänning vilket gör att mega168 kan köras i full fart och att du kan använda sensor som kräver 5 V. Två diskreta H-bryggor som använder lågspännings MOSFET:ar ger en effektiv styrning av två DC motorer för upp till 2 A (kontinuerligt). Motordrivarna kan kortvarigt leverera 5 A men varje motor är temperaturskyddad och kretsen kommer att stängas av. Den startar automatiskt när kretsen har svalnat.

En temperaturgivare är monterad på kortet ch ger således en begränsad indiktering av kortets temperatur. 

Precis som orginalet __BOC-01__, är LV-168 baserad på Atmels mega168 AVR mikroprocessor vilket ger dig 16 kB flash, 1024 SRAM och 512 bytes EPOM. Eftersom du kommer åt processorn direkt kan alla typer utvecklingsmiljöer för AVR användas. Du behöver ha en programmerare, t.ex. __USB-02__ för att kunna programmera LV-168.

LV-168 är konstruerad för att kunna matas med 3 st NiMH celler vilket motsvarar en spänning på 2.5 till 4.5 V. I en typiskt applikation matas LV-168 med 3 st AA batterier. Enheten kan matas med 2 eller 4 celler med vissa begränsningar. Vid lägre spänningar är motordrivarna inte lika effektiva och strömmen som 5 V step-up regulatorn kan leverera blir begränsad. Vid spänning på över 5 V slutar step-up regulatorn att fungera och du får samma matning på kortet som du matar in i det. Komponenterna på kortet är specifierade till 5.5 V och en högre spänning än så kan alltså skada kortet. 

Storleken på LV-168 passar perfekt mot en batterihållare för 3 st AA batterier och ger dig en oerhört kompakt lösning. Det gör också att du snabbt kommer igång. 

 

Egenskaper:

 • Storlek: 55 mm x 48 mm
 • Spänning: 2  - 5 V
 • Processor: 20 MHz Atmel ATmega168 (16 kB flash, 1kB SRAM, 512 bytes EEPROM)
 • Motorportar: 2 st (2 A kontinuerligt, 5 A max) 
 • 8 generalla I/O varav 6 st kan användas som analog ingångar
 • Ytterligare 2 analog ingångar finns på kortet  (ADC6 och ADC7)
 • 8x2 LCD som kan tas bort
 • 3 st tryckknappar
 • 2 st lysdioder 
 • Temperaturgivare ansluten till ADC6 (kan kopplas bort)
 • Potentiometer ansluten till ADC7 (kan kopplas bort)

Här hittar du datablad, exempel och mer information om LV-168.